Onderzoek: Incident Response

incident responseWanneer bedrijfscontinuïteit en uw reputatie op het spel staan, reageren onze ervaren deskundigen op het gebied van cybercrime en forensische IT snel en doortastend.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intake gesprek.

Steeds meer bedrijven zijn slachtoffer van cybercriminaliteit zoals fraude, bedrijfsspionage, phishing of hacking. Criminelen gebruiken steeds geavanceerdere methoden om hun doel te bereiken. i-Force gaat de strijd aan tegen cybercrime. Ons team van forensic IT experts voeren digitaal onderzoek uit en zijn gespecialiseerd in het terugvinden en interpreteren van digitale sporen. Door de expertise van i-Force bent u verzekerd van een correct onderzoek dat tevens indien nodig gebruikt kan worden in een juridische procedure.

 

Specialisten in het terugvinden van digitale sporen

Elke organisatie kan slachtoffer worden van fraude. Denk hierbij aan:

  • aanvallen op vitale IT-infrastructuur
  • ontvreemding van vertrouwelijke informatie
  • financiële fraude
  • overtreding van policies
  • afpersing waarbij digitale middelen ingezet worden

Voor het snel en adequaat afhandelen van een incident, staat i-Force voor u klaar. De forensic IT experts zijn gespecialiseerd in het terugvinden en interpreteren van digitale sporen. U ontvangt een overzichtelijk rapport met alle feiten. De onderzoekrapporten van i-Force kunnen allen ingebracht worden bij civiel- en strafrechtelijke procedures.

Digitaal forensisch onderzoek volop in beweging

De aanvallen op organisaties worden steeds gerichter. Cybercriminelen hacken computersystemen en krijgen beschikking over specifieke data. Ook het hacken van andere digitale communicatiemiddelen wordt steeds gebruikelijker om specifieke informatie te achterhalen. Hierdoor verschuift ook het werkterrein van i-Force. Naast het uitvoeren van onderzoek op pc’s, specialiseren wij ons ook in het onderzoeken van mobiele telefoons, navigatieapparatuur, gevirtualiseerde omgevingen, grote e-mail omgevingen en analyses op zeer grote hoeveelheden data. Ook de ontwikkeling van cloud computing vraagt om nieuwe forensische methoden en technieken. i-Force blijft innoveren om ook in deze nieuwe dimensie forensisch onderzoek te doen.

Forensic Readiness

Door middel van het Forensic Readiness traject, helpen wij u graag uw systemen in te richten voor mogelijk toekomstig forensisch onderzoek. Dit traject geeft inzicht in de aanwezige digitale sporen binnen en buiten uw organisatie, zodat bij een incident snel en effectief gehandeld kan worden. Vaak zien we namelijk dat op het ogenblik dat een incident zich voordoet, men niet onmiddellijk weet waar vitale gegevens worden opgeslaan, zijn ze zelfs niet meer beschikbaar, of werden ze zelfs überhaupt niet bijgehouden.

24 x 7 beschikbaarheid

Bij een incident is het cruciaal om het onderzoek snel uit te voeren. Het team van forensic IT experts is 24 uur per dag bereikbaar en is binnen enkele uren bij u op locatie. Onderzoeken worden uitgevoerd in het uitgebreide forensisch lab op ons kantoor te Erpe-Mere. Tevens beschikken wij over een uitgebreide toolset en apparatuur waarmee onderzoek op locatie mogelijk is.

.