You’ve been phished!

Phishing, het via valse berichten ‘vissen’ naar waardevolle informatie als creditcardgegevens, pincodes, inloggegevens, of andere gevoelige gegevens, neemt een vlucht. Via sms-jes, WhatsApp, e-mails of telefoontjes proberen de oplichters gegevens te achterhalen om deze vervolgens te misbruiken.

Uit cijfers van Febelfin blijkt dat criminelen in 2022 zo 39,8 miljoen euro buit maakten (ten opzichte van 25 miljoen in 2021) en ze steeds professioneler worden. 70% van de Belgen zou de afgelopen 6 maanden minstens één phishingbericht ontvangen hebben. De vraag is dus niet meer of maar wanneer u slachtoffer wordt van phishing.

De overheid maakt een prioriteit van de strijd tegen online fraude. Het Belgian Anti-Phishing Shield (BAPS) van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) waarschuwt internetgebruikers voor onveilige websites op basis van meldingen van andere gebruikers.

Ook als bedrijf loopt u ook een groot risico. Heeft u de nodige technische preventiemaatregelen uitgerold binnen uw ondernemingen? Zijn uw medewerkers op alle niveau’s voldoende gewaarschuwd?

i-Force kan u bijstaan 1) om u te wapenen tegen phishing en 2) om je te helpen wanneer u slachtoffer bent geworden.

Bron: Meer berichten en meer buit: Belgen voor 40 miljoen euro opgelicht via phishing vorig jaar   | VRT NWS: nieuws